Koncertszervezés: Vitelki Edit 0630-9351-605

Cozombolis biográfia


Karrierje elején Cozombolis több együttesnek is tagja volt, tönnek között: basszusgitározott az NCW-ben, gitározott a Tenkes kapitányában és szintetizátorozott a Rémkoppantókban.

2003-ban egyik barátjával, Tóth Lászlóval elkezdte összeállni az első albumuk zenei anyagát, majd szerveztek maguk köré egy teljes együttest. 2004 tavaszára már 12 dal volt készen. Szülővárosában Szolnokon Szőke András akkor forgatta Zsiguli című filmjét. A producer hallotta már Cozombolis zenéjét, kért is demót meghallgatásra. Az együttműködés összejött, a Zsiguli című film betétdala egy még nem rögzített szerzemény lett, melyet először egy szál gitárral adott elő a producernek.

Az első lemez megjelenése előtt résztvevője volt a Reggae Rodeo 2006 elnevezésű reggae-turnénak: a fellépők hat napon át minden este koncertet adtak a Balaton különböző településein.

2006-ra lett kész egy teljes lemezanyag, de csak 2007 jelent meg, Valami most kezdődik el címmel. Zenéje mediterrán hatásokat tükröző dallamos pop-reggae-rock, szövegei pedig igen sajátosak: szinte minden dala pozitív életérzést sugároz.
„ „A dalaimat azoknak írtam, akik hozzám hasonlóan szeretik a vidámságot, az életet és nem mindig a rosszat akarják megtalálni ebben a világban.” ”

– Cozombolis Leonidász Péter

Az album első kislemeze 2006 júliusában jelent meg, szintén Valami most kezdődik el címmel. A dalhoz készült klip rögtön a harmadik helyet érte el a VIVA TV hivatalos slágerlistáján.

A második kislemez az A zenétől felforr a vérem című dalból készült. Ez a dal már elérte az első helyet a VIVA Charton. Az album harmadik kislemeze egy komolyabb hangvételű dal, a Mintha a testvéred volna.

A második album 2008 őszén jelent meg, Fülig ér a száj címmel. A lemezelőzetes kislemez és videoklip áprilisban készült el, melynek címe szintén Fülig ér a száj.

Az album második kislemeze az Érezd az ütemet című számból készült.

2009 áprilisában jelent meg hatodik videoklipje, a Végre itt a nyár című dalából, melyben a VIVA TV egyik műsorvezetőjével, Bennel énekel.